خشونت چیست؟ آیا محدودیت خشونت‌زاست؟

ساخت وبلاگ

خشونت امری نسبی است
وی همچنین دباره نسبی‌بودن خشونت گفت: در صحبت از خشونت باید امر نسبی را در نظر گرفت. خشونت می‌تواند بنا بر هر محیط، جامعه و ارزش‌های آن تعاریف و اشکال مختلفی پیدا کند. برای مثال نیروهای پلیس و یا کسانی که وظیفه برقراری نظم در کشور را دارند نیز دست به انجام اعمالی مانند اعدام و قتل، می‌زنند، اما جامعه آن را خشونت تلقی نخواهد کرد. بنابراین مهم دیدگاه اجتماعی درباره خشونت است.

محمدعثمان حسین‌بُر در ادامه به معرفی نظریه های اجتماعی‌ای که می‌توان از طریق آن‌ها خشونت در جامعه ایران را تحلیل کرد پرداخت و اظهار کرد: "فشارهای ساختاری" یکی از نظریات اجتماعی است که خشونت را تحلیل می‌کند. در این دیدگاه، اگر جامعه از نظر اقتصادی در مضیقه و فشار باشد، زمینه انحرافاتی مانند خشونت شکل می‌گیرد.

این عضو انجمن جامعه‌شناسی گفت: در تحلیل نظریات مرتون نیز می‌توان خشونت را نتیجه ناسازگاری وسایل رسیدن به هدفی که در ذهن مشخص کرده‌ایم با هدف مورد نظر بدانیم.

دکتر حسین‌بُر ادامه داد: دیدگاه "کنترل اجتماعی" یکی‌دیگر از دیدگاه‌های اجتماعی است که می‌گوید اگر کنترل‌های درونی و بیرون افراد ضعیف باشد می‌تواند منجر به خشونت گردد. برای مثال همچنین اگر نیروهای برقرارکننده نظم در جامعه کارشان را به نحو احسنت انجام ندهند، به معنای وجود کنترل پائین در جامعه است که افراد در آن می‌توانند راحت‌تر اعمال خشونت کنند. ضعف در کنترل درونی نیز هنگامی تعریف می‌شود که فرآیند جامعه‌پذیری دچار اشکال و ارزش‌های جامعه در فرد درونی نشده باشد. در چنین شرایطی فرد بر روی خود کنترل ضعیفی دارد که می‌تواند منجر به اقدام به خشونت گردد.


وبلاگ شخصی فضل ا...رنجبر...
ما را در سایت وبلاگ شخصی فضل ا...رنجبر دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : ranjbar48o بازدید : 208 تاريخ : سه شنبه 3 اسفند 1395 ساعت: 19:43